Şirin ecza dolabım...

Yıllardır o kurs senin bu kurs benim dolaşıp duruyorum. Ama en çok boyama kurslarını seviyorum.Renklerle dans etmek hoşuma gidiyor. Yaratmak, şekillendirmek ,elindeki objeye ruh katmak harika bir duygu. Bir sürü fikir üretip içinden birini seçmek karın ağrısı...ama sonuç hep güzel.Üretmek kalbi pır pır ettiriyor.. Bugün sevgili Elçin ile buluştuk.. Benim misafirim oldu...ve aylardır konuşup bir türlü açamadığım bloğumu onun sayesinde açtım. Bu vesile ile sevgili Elçin'e teşekkürü bir borç biliyorum. İlk yazım ...heyecan var tedirginlik var merak var herşey birbirine girdi sanki. Deneme yayını gibi bir şey.. Zamanla alışırım herhalde..yardımlarınızı bekliyorum..Sesime kulak verecek herkese teşekkürler... Evet başlıkta okuduğunuz gibi en son çalışmam bir ecza dolabı ... neredeyse evi boyadım ama bir ecza dolabım yoktu. Yapım aşamalarını birkaç fotoğrafla anlatmaya çalışacağım.

Ahşap boyama ile ilgili detayları başka bir yazıda uzun uzun anlatırım.Objemi seçip zımparaladım. Çok toz çıkacağı için bu işi balkon gibi bir yerde yapmakta fayda var. Nemli bir bezle tozunu aldım. Daha önce nasıl bir şey yapmak istediğimi tasarladığım için gerekli malzemelerimi hazırladım . Rengimi beyaza biraz yeşil ve pembe katarak buldum. İki farklı renk hazırladım. Belirlediğim alanları uçuk pembe ve lahana kabuğu renklerine boyadım.
Boyama işlemi biraz uzun sürdü. Çünkü çekmeceli, raflı,bölmeli objeler biraz zor boyanıyor. Üstelik açık renk olduğu için, pürüzsüz, fırça izi olmayan bir görünüm elde etmek emek istiyor. Her boyanan kattan sonra tekrar zımparalayıp tozunu alıp boya yaparsanız sonuç daha güzel oluyor. Daha sonra peçeteden kesip üç katından ikisini ayırarak tek bir kat bıraktığım desenlerimi belirlediğim yerlere peçete tutkalı ile yapıştırdım. Bu iş hassasiyet istiyor. Çünkü bir anda peçetenin buruşup katlanması yırtılması söz konusu olabiliyor. Yapıştırma işlemi bittikten sonra peçeteyi yapıştırdığınız alanın tüm yüzeyine sürmeniz faydalıdır. Dekopaj tutkalıda olabilir.Böylece tutkalın izlerinin görünmesini engellemiş olursunuz.
Peçeteyi yapıştırdıktan sonra her iki desenin birbirine uyum sağlaması için resim üzerinde oynadım. Strokla çiçeklerin renginde ve deseninde değişiklikler yaptım. Alttaki pembe çiçekleri üstteki gibi mor ve lilaya çevirdim. Tüm işlemler bittikten sonra vernikleyip kullanıma hazır hale getirdim..
İşte benim şirin ecza dolabımın hikayesi böyle... Bloğumun ilk yazısının kahramanı olarak benim için ayrı bir öneme sahip olacak artık.. Görüşmek üzere sevgilerle...











Yorumlar

  1. nefise ablacım rica ederim ne demek ...bir şey yapmadım...her şey senin isteğin enerjin ile oldu :)

    ve yaptıkların çok hoşuma gitti.eminim bir kaç ay sonra çok daha farklı yerlere geleceksin ve siparişlerden başını kaşıyamayacaksın :)

    öpüyorum seni sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Merhaba; en favori renklerim bunlar benim.Çok güzel olmuş.Sabır lazım :)
    Umarım bu ecza dolabı hep boş kalır; yani hiç hasta olmayın :)))

    YanıtlaSil
  3. İnşallah... ama hergün düzenli kullanmam gereken ilaçlar var ..Alıştım artık..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar