CAMLA GELEN ŞIKLIK....


Boyama derslerine başladığım zaman aslında pek çok şeyi kapsadığını bilmiyordum.. Sadece ahşap değil.. cam,seramik ,metal, porselen boyamanın da bunun içine girdiğini öğrendim. Ama içlerinden en eğlenceli geleni cam boyama. Bir sürü teknik var ... vitray boyalarla çalışmak çok zevkli.Şeffaf dosyanın altına deseninizi koyuyorsunuz. Kontür boyası ile desenin üzerinden geçiyorsunuz. Kuruduktan sonra, çektiğiniz kontür desenlerin içini, kuruduğu zaman şeffaflaşıp ışıkta çok güzel görünen cam vitray boyalarla doldurup yine kurumaya bırakıyorsunuz. Kuruduktan sonra dosyadan hafifçe ucundan yakalayıp çıkarıyor cam objenizin üzerine tasarladığınız yere bırakıyorsunuz . Kaymadan bıraktığınız yerde kalıyor. Sıkıldınız kaldırın başka yere takın... Ama sabitlemek istiyorsanız..kristal clear diye süt gibi bir boya var onu desenin kenarından geçiyorsunuz işleminizi sağlamlaştırıyorsunuz. Bu boyaların hepsi tüplerde, ucu var hafifçe sıkmadan akıtıyorsunuz . Kullanımları kolay ve eğlenceli... Ben bayılıyorum onlarla çalışmaya. Kristal clear harika bir şey. Kuruyunca şeffaflaşıyor ve harika bir görünüm sağlıyor. Ayrıca bunu pek çok kişi bilmiyor.. harika bir cam yapıştırıcı. Şeffaflığı sayesinde cam gibi gözüküp görüntü kirliliği yaratmıyor. Daha önce ki çalışmalarımdan bir kaç örnek...İyi seyirler.. bana hak vereceğinize eminim..




Üstteki iki çalışma hazır kontürlerle çalışıldı. Bunlar paket halinde hazır kontürler. İçini doldurup takıyorsunuz. Ancak çok pahalı. Ben bir hobi merkezinde tesadüfen çok indirimli bulup aldım. Mesela laleler hazır paketti.. ama sapları ben tüple çektim. Çünkü düz kontürler ayrıca satılıyor 12 şerit var 20 tl. Ben de kendim çektim o yüzden. Yaprakları da kendim çekip içini doldurdum. Alt kısmı yeşille ponpon fırça ile yaptım. Üst kısım clearla helezonlar yaparak oluşturdum







Yorumlar

  1. Cam boyama ilgi alanlarımdan sadece bir tanesi :P Bunlar da çok güzel olmuş, elleriniz dert görmesin.Bu sene kesinlikle bir kursa gitmek istiyorum.Bütün bir kışı evde geçirmek istemiyorum; hem de bir şeyler öğrenirim.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Gülen her yazıma yorum bıraktığın için teşekkür ederim. Cesaretim artıyor... Kurslar yararlı oluyor eş dost ediniyorsun. Ama en önemlisi bilgili, teşvik edici çalışkan bir öğretmene denk gelmek.. Bu gözler neler gördü neler.. HA HA HA ..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar