DİKİŞ KUTUSU


Bir dikiş kutusu yapmak istiyordum... ama değişik olmasını arzu etmiştim. Sonunda böyle birşey çıktı ortaya. Dikiş kutusunun şekli bana evi çağrıştırdı. Çatısına pasta rölyef sürdüm. Sonrada parmağımla hafifçe bastırarak keremit havası vermeye çalıştım.Pasta rölyef kuruduktan sonra keremit rengine boyadım.Cetvelle ölçüp iki yana pencere ortaya da kapı resmi çizdim el boyaması yaptım. Camlara perde çizdim puanlı perdeler yaptım. Peçetelerden iki saksı ve tavuklar kesip yapıştırdım. Çimler, otlar, çiçekler boyayarak tamamladım.


Burası evin bir yanı... Bu peçeteyi çok severim ben.Üst kısmı yarıya kadar açık maviye boyayıp gökyüzünü oluşturdum. Alt kısmı çok çok açık yeşile boyayıp yerin zeminini oluşturdum.Peçete çalışırken DAİMA AÇIK RENK üzerine işlem yapılmalı.Peçetemi alta yapıştırıp bütünlüğü sağlamak açısından ufak dokunuşlar yaptım.


Burası da evin diğer yanı.... Parça parça tavukları ve kuzuyu kesip yine uygun renklerle oluşturduğum zemin üzerine yapıştırdım.Yapıştırmadan önce kafanızda kombinasyonu oluşturmanız, hayal etmeniz gerekiyor ki resim anlamlı olsun. Zeminle gökyüzü arasındaki birleşme yerinde kopukluk olmaması için otlar çiçekleryaptım.


Ve son kısım evin arka kısmı....Burda da ölçüp iki pencere çizip el boyaması yaptım.Ağacın üst kısmını portakal dallarından yanyana birkaç tane yapıştırarak oluşturdum. Alt kısmını boyadım. Köpek korkum olduğu için ha ha ha ... ağaca kuzu bağladım.Son olarak çiçeklerle süsledim. Böylece güzel evimi tamamlamış oldum..









Yorumlar

  1. O evde yaşamak isteği uyandıran bu yetenekli elin sahibi; zevkiniz için ayrıca teşekkürler..

    YanıtlaSil
  2. Canım çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık, gerçekten çok güzel olmuş. Yaratıcılığınıza hayran kaldım..

    YanıtlaSil
  4. Böyle birşey yok ya.Süper olmuş.Ellerinize sağlık.Tam bir sanat eseri

    YanıtlaSil
  5. Yaaa.. böyle adsız yazılınca üzülüyorum...teşekkür derim adsız:)... ha ha ha ...

    YanıtlaSil
  6. Nefisrcim gerçekten harikasın,yaptıkların muhteşem elline,gönlüne sağlık.Kutularına bayıldım hepsi birbirinden güzel bravo ALLLAH KOLAYLIK VERSİN SEVGİLER..

    YanıtlaSil
  7. Bu çalışmaya hayran oldum, ellerinize sağlık muhteşem olmuş:))
    Hiç görmemiştim böyle birşey..Tebrik ederim..

    YanıtlaSil
  8. Elişi Defteri....Eski yazılarıma da böyle yorum gelince bayılıyorum doğrusu ...çok teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar