Kurdele Nakışı


Kurdele işlemek nasıl zevkli bir şey anlatamam..Eminönü'ne her gittiğimde acil lazım olmadığı halde dayanamayıp yine renk renk kurdeleler alıp geliyorum. Sonra bide evde açıp açıp seyretme fasılları var... Daha önceleri yaptıklarımı fotoğraflama alışkanlığım yoktu. O yüzden sattığım ya da hediye ettiğim pek çok parçanın resmi yok.. Ama bazen misafirliğe gidip elimde makine şak şuk eski yaptıklarımı fotoğraflıyorum..Elimde yarım işler var onlar bitince onlarıda yayınlarım..


Tepsilerin içi işlendi.. Ahşapları alındı...İşlemenin içinde ki renklerle zemin boyandı ...Üzerine boya çatlatma yapıldı... Böylece aradan görünen renkler işleme ile uyum sağladı. Yukarda ki tepsiler aşağıda ki teknikle boyandı..


Çatlatma şekilleri farklı dikkat ettiyseniz bunun sebebi fırça ile düz , kesik kesik sürdüğünüzde üstteki bitmiş modeller gibi oluyor... Eğer stensıl fırçası ile boya alıp pat pat vurarak yaparsanız içinde işleme olmayan modeldeki gibi çatlıyor...



Üsteki bir kare örtü.... Bodrum Yalıkavak pazarından birkaç sene önce almıştım.. Her kareye farklı bir çiçek işledim.. Böylece değişik çiçek işleme tekniklerini öğrenmiş oldum..

Üstteki bir masa örtüsünün bir bölümü.. Aslında başlamadan önce tecrübesizlik tabii...kumaşı tül gibi birşey seçmişim. işlerken bir çiçekten diğerine geçiş yaptığınızda kurdele görünüyor ve kötü bir görünüm yaratıyordu. Bu nedenle her çiçeği işleyip kurdeleyi kesip tutturdum .. deli işi yani..Her biri tek tek işlendi... ama inada bindi bitirdim...he he .

Bu panoyu kendime yapmıştım ama çok sevdiğim bir arkadaşım beni kandırdı ve satın aldı...İşte böyle ... Bohçamda başka şeyler var... yavaş yavaş açıcam merak etmeyin.. sevgilerle...

Yorumlar

  1. o tablodan bende istiyorummmmmm:)

    nefise ablacım anladın sen onu :)


    hatta işin suyunu çıkarıp yüz bulup birde astar istediğim için mümkünse pembe mor tonlarında olursa yaşasınnn derim :)
    çok öptüm

    YanıtlaSil
  2. AMA BAYILIYORUM BEN BUNLARA.
    Çok yetenekli ve sabırlı bir zevk sahibi oluşunuzdan dolayı sizi candan kutluyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Sağol Gülencim desteğin için...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar