STROK BOYAMAYLA RENKLİ DÜNYALAR..


Ahşap boyamada çok zevkli bir alan vardır... Strok boyama. Eğer biraz kabiliyetiniz varsa işi kapıveriyorsunuz. Çiçekler, meyveler,kuşlar,dallar ,yapraklar, balıklar.. hatta resimler yapabiliyorsunuz. Evi badana yaptırırken kızımın ve oğlumun odalarının duvarlarını ben boyadım.. hızımı alamadım anlayacağınız. Kızımın duvarını yarısına kadar duvar kağıdı kaplıymış havası vererek boyadım, eşit arlıklarla bordo pembe çizgiler yapıp aralara basit dallar attım. Üstünede bordür gibi bir şerit oluşturdum.. Kızımın oda takımını alırken tuvalet aynası yoktu. Ben de Çağlayandan bir komedin ve ayna alarak aynı renklere boyayarak takım oluşturdum. Üzerine strokla duvarla uyumlu çiçekler yaptım..

Bu minik bir pano... Kendimi mutlu etmek için yaptım.. yalnız kendim için. Strok kartelalarında papağan resmini görünce bodoslama işe dalıp bu papağanı yaptım strokla... Palmiye ağacını bir kere daha yapmıştım . Böyle bir kıyı hayal ettim ada gibi... Geçen sene Fethiye'den minik minik taşlar toplamıştım. Biraz kumla dekopaj tutkalı ile taşları da yapıştırınca ortaya bu çıktı.. Kafam bozulunca kaçıp gidiyorum bu kıyıya.. ( papağan bir liradan biraz büyük boyutta)

Bu da küçük kartondan bir çikolata kutusu.. üzerinde yazılar vardı. Basit tomucuk güller yaparak bir hediye kutusuna çevirdim. Yapacağım takıyı bu kutu ile hediye edeceğim.

Bunu çok beğenmem ama ilk yaptığım işlerden biri.. bi cesaret yapmışım..işte. Anneme hediye etmiştim böbürlene böbürlene .. ha ha ha.. gülüyorum tabi şimdi..

AAAA... bak bu serserilere bayılırım. Banyomda pamuk kutusu görevini görüyor. Çok severek kullanıyorum. Anne balık ve yavruları..Takılmışlar anacıklarının peşine gezinip duruyorlar.. Rujunu da sürmüş.. oohh..


Yorumlar

  1. Ressam demek istiyorum size.Çok beğendim demek yetersiz kalıyor.Yakından görüp gerçek olup olmadıklarına bakmak isterdim çünkü tablo gibiler..

    YanıtlaSil
  2. Her zaman Gülen 'cim beklerim.. ama resim dersi almaya fırsatım olmadı .. o kurs senin bu kurs benim.. resme sıra gelmedi.Stroktan faydalanıp birşeyler yapıyorum..

    YanıtlaSil
  3. Selam,
    Gülen'in sayfasından gördüm, bir merhaba diyeyim dedim, siz de benim gibi yenisiniz sanırım blog aleminde. yaptıklarınıza göz attım, elinize sağlık. storak nedir anlayamadım yalnız, birazcık bilgi?
    Takibe geçiyorum, sevgiler..
    Nurşen

    YanıtlaSil
  4. İlahi Nurşen.. Storak değil. ''strok''. Bu bir fırçatekniği yani özel fırçaları var.. onlarla resimler yapıyorsun. Detayı ile yakında anlatırım merak etme.. alt yapısını hazırlayayım yayınlarım.. sevgiler

    YanıtlaSil
  5. ha ha haa, amma atmışım ha:) herneyse "strok" nedir onu da bilmiyordum zaten:) neyse yayınlayınca öğrenirim inşallah. uygulaması beni bozar yalnız, bir kere denedim, zımparadan sonra bir hafta elimi kullanamadım, bileğimde sinir sıkışması var da. olsun yapılanları izlemek de güzel, sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Tanışılmış, ne güzel :)

    YanıtlaSil
  7. Sayende yeni bir arkadaş edindim teşekkürler Gülencim..

    YanıtlaSil
  8. Merhaba!

    Ahşapla birkaç aydır ilgilenmeme rağmen, bu zevkli hastalığın beni bütün sıkıntılardan uzaklaştırmakta birebir olduğunu gördüm ve başladım nette gezinmeye. Kendi kendime çalışır, çok sevgili öüğretmenim Ressam Sn Maulla Soğancı Hanımefendi'ye hünerlerimi sergilemeye çalışır ve yeni teknikler ararken , bloğunuza rastladım ve özgün , bir o kadar da zevkli çalışmalarınızı görünce, sizi kutlamadan geçemedim. Her biri birbirinden farklı, çok değişik olmuş. Çocuk odanıza, balkon düzenlemenize, dikiş kutusuna, en çok da banyonuzdaki aksesuarların tasarımlarına bayıldım. Hatta f.book sayfamda b ile tavsiye ettim bloğunuzu.

    Sizi tebrik ederim.Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Demet Özkan
    Serbest çevirmen, ingilizce Öğretmeni

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Demet Hanım siz de beni çok mutlu ettiniz...Benim çok sayıda takipçim olsun diye derdim yok..sizin gibi beni anlayan, destekleyenler olsun yeter. Çok teşekkür ederim. Lütfen tekrar ziyaret ederseniz yine yorum bırakın tanıştığıma sevindim....

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar