ATLAR...

Peçeteyle çalışmak çok zevkli...tabi bana göre....Atlı peçeteyi aldığım da hemen kafamda hayalini oluşturmuştum. Daha önceden aldığım tepsilerin arasından kare bir tepsiyi seçtim ve işe başladım. Rutin zımparalama ,silme işlemlerini yaptıktan sonra..Alt kısmı uçuk yeşil, üst kısmı açık maviye boyadım. Yan ve arka kısmı hardal rengine boyadım. Kuruduktan sonra zımparaladım, tozunu kuru bir bezle aldım. Mutlaka boyamadan sonra zımparalayın ,zemin çok önemli...ne kadar pürüzsüz olursa o kadar güzel iş çıkar. İkinci kat boyaları da attıktan sonra hafif bir zımpara yapıyorum ben. İyice tozunu alıp, peçeteden atlarımı daha önceden kesip katlarından ayırmıştım.. onları peçete tutkalı ile yapıştırdım. Atların bastığı koyu renk çimenlerden , açık renk çimlerin üzerine birkaç grup daha yaptım. Minik çiçeklerden attım aralara. Arka fona dağlar ve gökyüzüne bulutlar yaptım ve resmi tamamlamış oldum. Kenarlar hardal rengiydi, kahverengi ile eskittim. Cilasını attım ..iş bitti.


Bunu bir arkadaşıma yaptım... Peçeteyi kendi seçti, katlarından ayırdım ama kesmedim. Bütün olarak yapıştırmaya karar verdim. Aslında peçetenin ebadı ne kadar büyürse yapıştırması da o kadar zorlaşıyor. Dikkatli olmazsanız buruşup toplanıyor ya da kat izleri kalarak yapışıyor güzel görünmüyor. Zemini açık maviye boyadım. Daha önce de yazmıştım peçete çalışmasında zemin rengi mutlaka açık renk olmalı. Burda peçeteye en uygun renk olduğu ve yapmayı tasarladığım desene de uyduğu için mavinin çok açık bir tonunu zemin rengi olarak kullandım. Peçetemi en alt kısmın üzerine otutturup peçete tutkalı ile yapıştırdım.


Üst kısmı da gökyüzü gibi bulutlarla süsleyip martılar yaptım fırçayla..Kenarları saks mavisi ile iki kat boyadım .İç kısmı da aynı renkle boyayıp cilasını attım.

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar