GÜLLÜ ABAJUR...



Bu abajura kendime diye başladım ama ablam yeni evine taşınınca baktım renkleri salonuna çok uyuyor bende ona vermeye karar verdim. Normalde kumaş alınır, çizim yapılır , işlenir sonra abajur yapan bir yere verilerek kasnağa takılır. Ama ben Şişhaneye gidip abajurun üstünü kendim hazır aldım. Modelini ve boncuklarının rengini çok beğenmiştim. İki dizimin arasına sıkıştırarak çalıştım. Ancak kumaşın rengi çok açık olduğu için, kirlenmesin diye hızlı ve dikkatli işlemeye çalıştım. Bunlar daha önceden yaptığım şeyler. Yeni projelerimi aşama aşama fotoğraflayacağım. Modellerin çizimlerini de koyacağım şu acemiliğimizi bir atalım hele...Evet nerde kalmıştık. Abajuru aldım karbonla deseni belirledim. Yalnız piyasadaki karbonla yaparsanız kumaşınız kirlenir. Semih Yener'de özel karbonlar var siyah boyamıyor elinizi dayadığınız yerleri. Ayrıca ben çizerken yerlerini küçük noktalarla belirliyorum. İşlemenin altından çizim göründümü sevmiyorum . Emek veriyorsanız ki bu tip işler öyle yıkamayada gelmez hemen titiz çalışılmalı diye düşünüyorum.


Burada örümcek gül ve ortası tomurcuk etrafı büzgülü gül olmak üzere iki çeşit gül modeli uyguladım. Piyasada artık çok güzel kitaplar var. Kursa gitmeseniz bile gayet rahat öğrenebilirsiniz. Fotoğraflar anlaşılır ve açıklamaları detaylı birazcık bu tip işlere gönül veren biriyseniz..hemen öğrenebilirsiniz.Üst kısmının işlemesi bitince altına nasıl bir şey yapmalı derdine düştüm. Ablamın mobilyalarında seramikteki gibi şeritler vardı . O yüzden bu seramik abajur altlığını görünce vuruldum. Hemen aldım işe koyuldum. Altın yaldıza boyadım, altın varak yaptım. Üzerini bordo renkle çatlattım. Ablama yaptığım seramiklerle uyum sağlaması ve evin dekoruna uyması için bu rengi seçtim. Projelerinize başlamadan önce etraflıca düşünmelisiniz. Ben bunu nerde kullanacağım ,nereye koyacağım diye.. Kombine çalışmak gerekir...göz zevki için. Alt kısmın da işi bitince elektrikçiye verdik gerekli iç tesisatını yaptırdıktan sonra salonda ki yerini almış oldu.

Yorumlar

  1. Bunu da mı sen yaptın Nefise'm!
    İnanılmaz ve zevk sahibi bir kişi ile tanışmaktan son derecede mutluyum.El becerisi tamam da bir de zevki olmalı insanın.Sende ikisi de var..

    YanıtlaSil
  2. Nasıl teşekkür etsem bilemiyorum.. erinmeden daha ilk günden beri her yazıma yorum bıraktın.. ayrıca herkese karşı böyle duyarlısın . Diğer bloglarda da samimi yazılarını görüyorum. Ben herkes adına sana teşekkürü bir borç biliyorum canım..Gerçekten..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar