OSMANLI SEHPASI...


Cahil cesaret derlerya hani..İşte daha ilk yıl 3 ay kursa gidip kalkıştığım sehpa . Yapması uzun sürdü .Hocamın yaparsın yaparsın deyip gaza getirdiği Osmanlı sehpası...Bileydim başlamazdım ama öyle böyle derken bitti gitti işte.. Koltuklarım zebra gibi siyah beyaz olduğu için siyaha boyadım. Aslında siyah eskitme ama siyah baskın bir renk olduğu için belli olmuyor.


Neyse önce deseni belirledik.. çizdim...gümüş kontürle deseni ortaya çıkardım .. sonra çevire çevire sedefle doldurdum.. bazı yerleri gümüş simle doldurdum. Her seferinde sedefin kurumasını beklemek zorunda kaldım akıyo çünkü..


Sedef işi bitince üzerine Mısır Çarşısından Osmanlı deseni fayans ve bordür alıp onları yerleştirip yapıştırdım. Kalan boşlukları da düz beyaz fayansları kırarak yapıştırdım. Derz dolgusunu yaptım sildim..Alnımın akıyla bu işten kurtuldum sonunda.

Yorumlar

  1. ablam mutfağın ordan çekince ışık olayı çözülmüş ama :)

    ben sana hep diyorum salonda çek her şeyi diye ama dinlemiyorsun ki büyük sözüüü:)

    YanıtlaSil
  2. her haliyle çok hoşşş
    ellerine sağlık..
    bayılıyorum el emkelrine..
    sevgiler .. iyi günlerde kullanın.

    YanıtlaSil
  3. Elçin'im ..zorla fotoğrafçı yapacaksın..

    Dut masalı.. çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  4. Enfes bir sehpa olmuş.Sabrınıza,emeğinize hayran oldum.

    YanıtlaSil
  5. Nedret.. iltifatlarınız için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  6. Gerçekten çok güzel olmuş. Emeğinize sağlık. Güle güle kullanın.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Çınar... teşekkürler daha iyileri sizin olsun..

    YanıtlaSil
  8. Aman Allah'im nasil bi sabirdir harika olmu$ ellerinize saglik hemen bi oda hayali belirdi kafamda altin sarisi oryantal desenli kartonpiyerler duvarlar krem tonlarinda koltuklar eski model, geni$ ve altin sarili sehpayida altin sarisi ve siyah olarak hayal ettigimde bence harika bir Osmanli tarzi mekan olurdu koltuklariniz modern kaçmi$ bu sehpanin yaninda ;)
    Bu arada blogunuza bayildim gerçekten nefis $eyler;)

    YanıtlaSil
  9. Teşekkürler... bunlar ders olarak yaptığım şeyler.. birbiri ile konbin çalışılmış değiller.Biraz renk tutsun diye siyah eskitme, gümüş kontür ve sedef çalışmıştım. Herkes kahverengi üzerine altın rengi çalışmıştı.Şimdi taşınacağım bunu ne yapacağımı düşünüyorum kara kara...İltifatlarınıza da teşekkür ederim bu arada...

    YanıtlaSil
  10. Hi, What a great piece!
    Fantastic work! I like it very much.
    Bye

    Lúcia
    www.fazemosdeconta.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar