KURDELE İŞİ ÇANTA VE AYAKKABI...


Büyük bir ihtimalle taşınma durumum ortaya çıktı.Ayakkabıları bir elden geçirdim dün verilecek varsa ayırayım diye...Kutudan bu ayakkabı çıkınca o arada bir de bunları fotoğrafladım. Unutmuştum gerçekten. Nasıl bunları göstermedim diye de şaşırdım. .Dolaptan kılıf için de sakladığım çantasını da çıkardım ayakkabı ortaya çıkınca....Hemen paylaşıyorum.


Siyah monoral (yanlış yazmadıysam)kumaş üzerine işledim.Desenimi belirledikten sonra kumaşa aktardım.Aslında güllerimi çok uçuk pembe tonlarında planlamıştım. Ama sonradan kullanım açısından bu tonun daha uygun olacağına karar verdim.Önce dallarımı iğne ardı ile işledim,gülleri ve yaprakları yaptıktan sonra arada biriki yere boncuk işledim.



Deseni çanta üzerine uygun şekilde çizdim.İşleme aşamaları bittikten sonra Fatih'te yaşlı eskilerden kalma bir ayakkabı ustasına götürüp yaptırdım. Tıpkı elbise provası gibi ayağımın kalıbını çizdi,iki kere provaya çağırdı.İlginç bir adamdı.Tam bir İstanbul beyefendisi...




Kumaş olduğu için özel günlerde kullandım sadece bir kaç kere...ama çok severek giyiyorum. Ben yaptım demekte ayrı bir keyif.. tarifsiz bir duygu...Dün bu fotoğrafları çektikten sonra...çamaşır asmak için balkona çıktım ,eğildim,havluyu elime aldım..hani asmadan önce bir çırparızya ..işte havluyu çırpmamla beraber bir çığlık attım. Belime bir şey oldu ..ne oldu bilmem ama beni ağlatacak hale geldi..içeri girip yattım yatış o yatış..daha öncede belim çok tutulmuştu ama böylesini ilk yaşıyorum. Umarım sadece kas spazmıdır.. daha önce kullandığım ilaçları almaya başladım hemen...şu taşınma telaşının içinde ne yaparım bilmem. Olmuşla ölmüşe çare yok derler, bakalım zaman neler gösterecek...Çok yoruldum hemen gidip yatacağım.. hoşçakalın...

Yorumlar

  1. Ya bunlar çok güzel de beline çok üzüldüm. Ben sana demiştim şu bloga nazar boncuğu koy diye:) Geçmiş olsun canım, umarım önemli bir sorun yoktur...

    YanıtlaSil
  2. Bunu nasıl unuttum dersiniz? Unutulacak bir takım mı bu? Ben unutamayacağım.Eminim bu gece rüyâma girecek.Fikrinize, elinize, belinize sağlık versin Allah.Biz bu resimleri gördükten sonra beliniz tutulsaydı ''nazar'' derdim.Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  3. İnanmıyorum ya sana.. Nasıl yapıyorsun bunları bir türlü aklım almıyor. Çok becerikli ve yaratıcısın. Kesin nazar olmuşsundur. Canım Nefise'm, çok geçmiş olsun. Öpüyorum bol bol. Keşke orada olsaydım toparlardık birlikte..

    YanıtlaSil
  4. Gülen'cim sağol canım...Bu çok eski ya...sadece aklıma yeni geldi dolapları karıştırınca...

    YanıtlaSil
  5. xdsadadadaSssdasadsasasass

    YanıtlaSil
  6. Adsız ..galiba dilin tutuldu... ha ha ha ha..

    YanıtlaSil
  7. çok güzeller kurdele işi çantaya bayıldım.

    YanıtlaSil
  8. Jenas...hoşgeldin...bu kadar eski bir yazıma yorum bırakman beni çok mutlu etti...teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  9. Çok çok güzeller.Zannederdimki yapıştırılıyor bu güller.Demek işlenip ayakkabıcıya gidiyor.Güle güle kullan ve iyi sakla,gerçekten emeekli işi var.Bende ilk defa gelmiş bulunuyorum bu arada.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Sibel'cim...zaten çok narin bir şey,oldukça itinalı kullanıyorum.Her zaman beklerim .

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar