LİMON'A VEDA...

Dün akşam geç saatte dışardan geldiğimizde Limon'u ölü bulduk.. Nasıl kötü olduk anlatamam! Oğlum çok ağladı.. hepimiz çok üzüldük...Yüreğimde bambaşka bir yer edinmişti kerata.. mahfoldum... Ev dünden beri o kadar sessiz ki...


Resim yapamayan, strok boyama bilmeyenler için biçilmiş kaftan peçete tekniği..Zeminde sanki baskı gibi durur. Hele etrafına tamamlama yapabiliyorsanız şahane sonuçlar elde ediliyor. Daha önce '' Dikiş Kutusu'' yazımda bunu ayrıntılı olarak anlatmıştım(05.06.2009 tarihli yazım). Burda ki halen kullandığım ekmekliğim.... şahsen kendilerini pek severim. Üzerinde ki tüm resimler kesilmiş peçeteler.


Bu da posta kutusu...Sincaplar ve kalın dallar peçete. Araya ince dalları boyamayla yaptım.Fındık kabuklarını kırıp yapıştırdım..boyut kazandırdım.

Yuvarlak tepsi.. Bu peçeteler tepsinin iç kısmındaki şekilde. Aslında bir peçete tepsinin içine tam uyuyordu ama bu aldıklarım daha küçük çıktı kenarlarından biraz keserek otutturdum. Bütün peçete yapıştırmak biraz daha zor.Ortayı belirleyip hızlı bir şekilde çalışmanız gerekiyor dışa doğru.Kırışıp,katlanmadan ,buruşturmadan düzgünce yapıştırmak gerekir.


Bu aynı tipte bir tepsi...peçete yine bütün, kenarlarına koyu mor geçtim peçetenin içinde ki tonda. Böylece kopukluğu giderdim.



Bu iş hastalık gibi.. Hangi tekniği yaparsanız yapın kullanılan malzemelerden nedense :) daha sonra yaparım diye stoklarsınız... Bunlar peçetelerimin bir kısmı ..


Bu peçete dosyam... Kışın özellikle televizyon seyrederken alır tıkır tıkır keser dururum.. katlarını ayırır çalışmaya hazır hale getiririm...deli işi diyenler olabilir ..ama bu işe gönül verdiyseniz düzenli olmak zorundasınız. Ben çocukluğumdan beri sistematik çalışırım. Her hobimin defteri, notları ve ya dosyaları vardır.

Kesip katlarından ayırdığım peçeteleri şeffaf dosyaların arasına koyarım...Yaptığım işe göre çıkarıp kullanırım...

Yorumlar

  1. Bravo, düzeninize hayran kaldım.Bense aklıma gelen şeyi yapmak için malzeme araştırmayı, sağı solu deşelemeyi çok severim.O sırada başka hiçbir şey düşünmem,kendimi o heyecana bırakıveririm.Malzeme eksikse çarşıya koşmaya bayılırım.İçim içime sığmaz.Neredeyse yapıp ortaya çıkarttığım işten daha çok zevk verir bana bu telaş:)))

    YanıtlaSil
  2. Biz de muhabbet kuşumuzu aynen sizin gibi kaybettik.Kapıdan girdiğim anda sesini duymayınca öldüğünü hemen anlsdım.Ama insan bir ümit kafese koşuyor yine de.Acılar çeşit çeşit.O anda içimde oluşan acıyı siz çok iyi anlarsınız.Hayvanlar doğrudan cennete giderlermiş.

    YanıtlaSil
  3. Bende böyle saklıyorum da Limona çok üzüldüm canım ya :(

    YanıtlaSil
  4. Nedret hanım..içten paylaşımlarınız için teşekkür ederim...Hala atamadım üstümden..kafesi görmeyelim diye balkonun en uç kısmına attık...çok şekerdi gerçekten. Bu yüzden çocuklar hayvan almak istedikleri zaman direniyorum işte.


    Stil direktörü...üzüntümü paylaştığın için sağol..

    YanıtlaSil
  5. Leylak Dalı.. not bırakmadın.. Bugün Bahçelievler'e dişçime geçeceğim.Arada bakıp bu notu okursan..yorum yaz bir ara bakarım ona göre buluşmaya çalışırız okey mi?

    YanıtlaSil
  6. merhabalar iadeyi ziyarete geldim ..iyiki gelmişim ellerinize sağlık çok güzel el emeği işler yapmışsınız hepsi harika ...benim de bir kuşum vardı adı da berduş tu oda öldü bir dahada almadım çok üzülüyorum sonra... ziyaretinize teşekkür ederim ...sevgi ile kalın...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar