NİŞAN SANDIĞI...VE BERAAT GECESİ...

Eltimin kızına yaptığım nişan sandığı...Nişan evliliğin ilk adımı ,sevginin temelleri olduğu için aşk koksun ..kalp ve kırmızı olsun istedim.Yanları siyaha boyadım .Üstüne kırmızı ile boya çatlatma yaptım.Yan kısımlarım en alt ve üst kısmına kurdele gibi siyah şeritler çektim.
Üstüne bir fotoğraf buldum..deseni çıkardım.Tam ortasına siyah bir kalp yaptım ve içine desenimi karbonla aktardım.İnce fırçalarla zemin renklerini attım. Kat kat renklendirdim, gölgelendirmelerini yaptım. Güllerde değişik bir şey denedim ..kat kat görünmesi için kenarlarında boyayı kalın tuttum. Fotoğrafları çok önce çekmiştim. Biraz acemice, parlamış.Ama güllerin boyutlu hali görünüyor sanırım.
Siyah kalbin çevresine Osmanlıdan bir su taşı modeli bulup çizdim...İçini de sedefle doldurdum. Sandığın içini de bol büzgülü siyah parlak kadife kumaşla kapladım çok şık oldu ama onu fotoğraflamamışım malesef...



Herkesin Beraat Gecesini Kutlar sağlık...mutluluk,bol rızık,çok neşe,iyilik,güzellik dilerim..

Aslı "Berâettir." Beraat sözlükte, "bir zorluktan kurtarmak ve berî olmak" demektir. Bu geceye, bereketli ve feyizli bir gece olması sebebiyle mübarek gece; günahların affı ve kulların temize çıkarılması sebebiyle Beraat gecesi ve kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle de Rahmet gecesi gibi adlar da verilmiştir.
Müslümanlar bu geceyi ibadet ve taatle geçirmenin pek çok sevabı ve feyzi olduğuna inanır. Bu konuda Resul-u Ekrem şöyle buyurmuştur:
"Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde (kandilden sonraki gün) oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teâlâ o andan fecir oluncaya kadar: 'Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim' buyurur." (İbn Mâce)
Ayrıca, Berat gecesi, Kuran-ı Kerimin Levh-i Mahfuzdan dünya semasına toptan indirildiği gecedir. Buna inzal denir. Kadir gecesinde ise Peygambere ilk kez ve parça parça indirilmeye başlanmıştır. Buna da tenzil denir.

Yorumlar

  1. harika bir iş çıkarmışsın canım,bayıldım.Kandilin mübarek olsun:)

    YanıtlaSil
  2. Ozerella.. teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. Fıstık yine döktürmüşsün, eline sağlık, senin akraban olmak varmış. Bunları birak da şalı bitir, hafta sonu İstanbul'a geliyorum, üşütme beni:)
    Hayırlı kandiller...

    YanıtlaSil
  4. Dün akşam beş motif daha yaptım...gayret ediyorum ama biraz ondan biraz bundan ev.. yemek.. diş işi derken acca..Gerçekten mi.. Gelirsen buluşmak isterim ..haberim olsun..

    YanıtlaSil
  5. Gerçekten gelicem, ctesi biniyorum ama perşembe dönecem. Bakırköyde bir arkadaşımda kalıcam, yakınlardaysan belki bir imkan yaratabiliriz:))

    YanıtlaSil
  6. Yakın değil... Ben Sarıyer tarafındayım. Ama biz İstanbul'da bu şekilde yaşamaya alıştık.. Herkes birbirine ters semtte oturuyor. Sen müsait olduğun zaman Bakırköy'e gelebilirim.

    YanıtlaSil
  7. tmm canım duruma bakar blogdan yazarım sana, sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar