PORSELENLEŞTİRME TEKNİĞİ....

Görmüş olduğunuz çiçekler aslında kumaş çiçeklerdi. Eski bir teknik olan porselenleştirme ile yapmıştım. Renk önemli değil evde kullanmadığınız, eskimiş ,hatta kirlenip rengi solmuş çiçeklerinizi bu teknikle değerlendirebilirsiniz.Çiçekleri bu iş için özel bir tutkala batırıp elimizde eldivenle her yayına bulaşmasını sağlamalıyız. El sürmeden parmak izi olmadan yapmak için , çiçeklerin dip kısmına kürdan takıp, kürdanlarıda köpüğe batırabilirsiniz. Böylece kurmaya bıraktığımız çiçekler tamamen katılaşıp sert bir hale gelirler. Porselen gibi dururlar bakınca. İyice kuruduktan sonra yine özel bir sprey boya var onunla boyarız. Her yanı açık bir renk(fil dişi gibi) olur. Tamamen porselen havasını alır obje.

Bu işlem sonunda yine kurumasını bekleyip ,istediğiniz tonlarda gölgelendirmeler yaparak boyayabilirsiniz.Ben gül kurusuna boyadım.. iki ton koyusuyla da gölgeler yaptım.En son sprey vernik sıktım işlemi tamamladım. Seramiklerimin tozunu aldım.İki kat koyu bir bordoya boyadım.Daha önce yaptığım gülleri silikon tabancası ile alt ve üst boğumlara yapıştırdım.Seramiklere vernik atmadım mat bıraktım doğal haliyle kalsın istedim.. Çok uzun süredir kullanıyorum ama hiç bozulmadı.

Seramiklere, gülleri yapıştırmadan önce, altın rengi parmak yaldız sürdüm. Daha güzel görünüyorlar.Parmak yaldızı sürerken parmağınızda ki yaldızın fazlasını pamuklu bir beze dokundurarak almalısınız . Çünkü dokunduğunuz yerde yoğun bir leke gibi kalır.Silemezsiniz düzeltmek için tekrar o kısmı boyayıp kurumasını beklemeniz gerekir.
Heeee.. dişlerim takıldı..Bu gün 32 dişim ortada dolaştım . ha ha ha ..Pişmiş kelle gibi dolaştım yani....

Yorumlar

  1. hep heveslenirim sizin gibi maharetli kişilere..sizden inşallah teknikleri öğrenip kendi kendine bişeyler yapabilmenin zevkine varacağım.sevgilerle..

    YanıtlaSil
  2. elif...henüz aşamalı bir şey göstermedim. Daha önceki çalışmalarımı sadece anlatıyorum.Yeni yaptıklarımı adım adım fotoğraflıyorum daha rahat anlayıp yapabilirsin...sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. süper olmuş hakketmişsin

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar