STROK DERSİ 2


İlk sene stork nedir ,nasıl yapılır falan bir şeyler öğrenince bodoslama dalıp yaptığım ilk minik tablo...Bu tip küçük panolar değişik çalışmalar yapmak için çok uygun.Bol bol çalışma fırsatı buluyorsunuz böylece...Ben alıştırma yapıp sonra obje üzerinde çalışmayı sevmiyorum. Direk uygulamak daha hoşuma gidiyor...Alttaki de aynı zamanda çalıştığım başka bir örnek. Yıllardır ne astım .. ne verdim... ne kullandım.. öyle duruyorlardı..


Bu gün stork dersinde lale nasıl yapılır onu öğreneceğiz...


Fırçamızı şekilde görüldüğü gibi yukardan aşağıya doğru biraz yaprak yapar gibi ama daha uzun çekerek ilk darbemizi vuruyoruz. Aynı şekilde sol taraftaki vuruşumuzun üzerine hafif sağa bir darbe daha uyguluyoruz.Mum alevi gibi bir şekil oluşur. Aynı vuruşları biraz sağa geçerek tekrarlıyoruz.

Oluşan şeklimizin üzerine sağdan sola doğru, aşağı indikçe yayvanlaşan bir vuruş yapıyor.Aynı vuruşu aksi yönden de uyguluyoruz. Böylece lalemiz oluşmuş oluyor.


Dalları ve yaprakları da yaptıktan sonra lale demeti ortaya çıkmış oluyor.



Aşağıda lale demetinin şablonunu da veriyorum. İsteyen çıktı olarak alır modeli şeffaf dosyanın altına koyarak üzerinden geçerek çalışabilir. Defalarca nemli bir bezle silip silip tekrar çalışabilkirsiniz böylece...Hadi kolay gelsin...

Yorumlar

  1. Cok guzel anlatmissiniz...ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar