İNCİLİ KOLYE...


Etrafı simli incili ,siyah kordonlu kolyem...Uzun siyah kadife kumaşı dikip çengelli iğne ile düzene çevirdim. Boyun kısmına denk gelen, inci takılmış kısım, düzdün dursun diye içine biraz pamuk doldurdum. İterek tam ortaya getirdim. Altın rengi halkaları geçirdim. Hayalet iple kaymamaları için diktim.Bir simli inci ,bir çekoslavak kristali takarak boyun kısmını tamamladım.Tam orta kısmına bir tane fazladan taktım .


Uç kısımlarına da birer inci takıp biraz ağır durmasını sağladım.Böylece ister serbest şekilde ,ister resimdeki gibi bir düğüm atarak kullanılır hale geldi.Bir çift küpe ile takım oldu..

Bu takımı da oğlumun bir gecesi için yapmıştım.Kolye ,bileklik ve küpeden oluşan bir takım. 40'lık misinaya dizerek yaptım.Yapımında bir zorluk yok.

Bu aralar belim rahatsız olduğu için genel olarak dinlenerek, yatarak vakit geçirdim. Bu gün daha iyiyim .Kısa bir yazı oldu ama bu aralar böyle..

Yorumlar

  1. zarif otantik bir hava vermişsiniz güzel ellerinize sağlık SEVGİYLE KALIN

    YanıtlaSil
  2. Belgin...sağol.Hoşgeldin, gene beklerim..

    YanıtlaSil
  3. Kolay kolay taşınacak bir takı değil doğrusu.Çok çarpıcı yapar hâtunu.İddialı hanımlara göre:)))

    YanıtlaSil
  4. Haklısın Nedret hanım..zaten ben de senede bir iki kez takabildim. Klasik giyinmek gerekiyor..etek falan.Kot giymeye alıştık..ha ha ha ..

    YanıtlaSil
  5. Hi dear friend,
    I love the necklace with pearls. it's so lovely and charmming...
    Lúcia

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar