KAĞIT MOZAİKTEN VAZO...


Seçtiğim objemi hafif zımparalayıp nemli bezle tozunu alıp temizledim. Beyaza boyadım,zımparaladım ,tozunu alıp tekrar boyadım.Düzgün olmasını istediğim için tekrar zımparalayıp son bir kat beyaza boyadım. Kuruduktan sonra Folk Art parlak vernik sıktım, iki kat vernik atıp kurumasını bekledim.
Osmanlı desenlerinden birini seçerek fotokopi ile çoğalttım.Özenerek her bir deseni kenarlarından kestim. Deseni nasıl uygulayacağımı bir kaç kez prova ettikten sonra karar verdim. Taşmasına izin vermeyecek şekilde, kağıtlarımın altına yapıştırıcı sürerek, desenlerimi yapıştırmaya başladım. Bu işlem de bittikten sonra bir kat daha vernik sıktım ki kağıtlar zemine iyice tutunsun boya gibi görünsün.

Daha sonra lacivert ve siyah, ahşap boyamada kullandığımız kontürlerle, en ince uç kullanarak desenlerimin kenarlarından kontürle geçtim.Çiçeklerin kenarlarında siyah, lacivert şeritlerin etrafında da lacivert kontür kullandım.Orjinal deseninde de bu şekildeydi.

Vazomun şekli her alanda aynı olmadığı için desenimi yerleştirirken, geniş ve dar olan yerlerde bunu göz önünde bulundurarak yerleştirmeler yaptım. Düz bir alanda çalışmak muhakkak ki daha kolay.Değişik ebatlara sahip objelerde önceden kafanızda tasarlamalar yaparak yola çıkın.İşiniz kolaylaşır böylece.
İşte böylece desen çizip boyama yapamam diyen varsa bu teknikle mozaik görünümlü eşyalara sahip olabilirler. Sevgilerimle...

Yorumlar

  1. Nefise, hem yetenekli, hem becerikli, hem de sabırlı kadınsın vesselam. Ne diyeyim Allah nazarlardan saklasın...

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten sabırlısınız.Direkt elle boyardım ben olsam.Bu kadar uğraşmayı göze alamazdım.Ama emeğinize değmiş doğrusu.Tebrikler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar