PROFİTEROL...

Hala bilgisayarla boğuşma halindeyiz evde...donuyor...açılmıyor...inatçı keçi gibi..sanırım yakında komple gidecek...Evet civcivli muhallebiden sonra profiterol tarifi :
Hamuru için: 1 bardak su
100 gr katı yağ
1 çimdik tuz

Üçü kaynatılır. İçine (1 bardak+ 2 yemek kaşığı ) un eklenir.Helva gibi karştırılarak 4-5 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra içine 1 yumurta mikserle yedirilir.

Kreması: 4 bardak süt
3/4 bardak un
1 yumurta
1 bardak şeker
Yarım paket vanilya
Yine bütün bu malzemeler karıştırılır, pişirilir. Soğuduktan sonra 50 gr margarin katılıp,yedirilir.

Çikolata sos: 50 gr yağ
1,5 fincan un
1,5 fincan kakao
1 su bardağı şeker
Yarım kg süt
Hepsi pişirilir, soğuduktan sonra 2 yumurta katılıp yedirilir. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Fırın kapağı açılmaz.Çok pişecek diye beklemeyin. Sadece biraz rengi pembeleşir. İyice şişmiş olmaları gerekir. Hamuru da biraz yapışkan gibi olur olmadı sanmayın. Torbanız varsa torbaya doldurup yağlı kağıt döşenmiş ya da yağlanmış tepsiye aralıklarla sıkın. Ya da bir tatlı kaşığı yardımı ile koyun tepsiye.
Tepside biraz aralıklı koyun hamurunuzu ,birbirlerine yapışmasınlar.
Yakın çektim ki; rengini iyice görün. Bu kadar rengi değişiyor işte... Bu arada önceden kremasını hazır edin ki soğusun , hazır bir köşede dursun.
Fırını kapattıktan sonra kendi halinde fırında kalmalı ,kapağı açmayın. Soğuduktan sonra ben pratik olarak ortasından bir kesik atıyorum krema doldurmak için.
Bir tatlı kaşığı yardımıyla içine dolu dolu krema yerleştirilir.
Çikolata soso da hazırlanır üzerine dökülür. İster bir cam kaba dizip üzerine sos döküp , hindistan cevizi serpin. İster değişik şekillerde servis yapın.
Ben süslediğim kuplara koydum.. canınız nasıl isterse...zevkinize bağlı...

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar