YENİ SANDALYE VE MASAM...

Yeni taşındığım evin mutfak dolapları ekru ve mavili. Benim mutfak masam siyah ve kumaşı eski dolaplara uygun olarak kahve tonuna uygundu.Eskimişti biraz da.. Ben de ev boyanırken (kapıları mat ekru ile boyattık) kalan mat ekru boya ile sandalyelerimi iki kat boyadım.
Boyamam uzun sürdü elim ağrıdığı için...Balkonda süründüler biraz ama sonunda bitirdim..
Yat verniğini, tinerle incelterek iki kat sürdüm...cilası sağlam olsun istedim. Alttaki renk siyah olduğu için ,çarptıça boya sıyrılıp alttan gözükmesin diye yat verniğini tercih ettim. Yalnız iyi inceltmek gerekiyor zira sarı bir tabaka gibi görünür.
Bu arda Eminönü'ne gittim, uygun kumaş seçtim..epey dolaştım.6.5 liraya çift en kumaş aldım. 5 liraya bir tabaka beyaz sünger aldım.Taşınmadan evvel zımba makinam bozulduğu ve biraz daha işi ilerlettiğim için, 50 liraya yeni bir zımba makinasını , kendi kendime ödül olarak almıştım..he he he..Bu arada kumaşlarını söktüğüm oturma ve dayanma kısımlarını yıkadım. Çünkü üzerine kaplayacağım kumaş açık renkti ve mutfakta bir şey dökülüpte sildiğim zaman alttan sarı sünger yukarıya renk verebilirdi. Küvette matik deterjanla ve birazda çamaşır suyu ile yıkadım. Matik kullandım çünkü sünger çok köpüreceği için durulamam zor olmasın istedim. Yıkadım kuruttum...Üzerinden bir kat süngeri de aldım. Yıkarken biraz esneme yaptı..altta pot yapmasın istedim. Artan bu parçaları da atmadım düzgün olanları kutu kaplarken kullanacağım.
Bu aşamalar bitince yeni aldığım süngeri özellikle beyaz seçtim,altta güzel dursun diye.Kabaca yuvarlak bir şekilde kestim.
Zımba makinemle zımbalayarak bu aşamayı tamamladım. Zımbalarken önce karşılıklı dört yerden birer zımba atıp esnemesini engellemeye çalıştım.Bitince fazlalıklarını kestim.
Sonra altta kalıp zımbalanacak kadar payı da hesaplayarak kumaşımı da kestım. Aynı yöntemle kumaşımı da kapladım .
Fazlalıkları da temizleyip evde ki ince bir kumaşla alt kısmınıda kapladım çirkin durmasın diye.Parçaları eşim de yardım etti yerine vidalayıp monte ettik.
Bu arada eskiyen sandalye ve masanın ayak lastiklerinden de bulup yenilerini taktım. Pırıl pırıl oldular böylece.
İşte böylece sandalye ve masamı tamir edip yeniledim. Aynı kumaştan ekru düz ve üzerine kare kapak yaparak bütünlük sağlamaya çalıştım.
Şimdi çok severek kullanıyorum.Emek harcadım ama bence iyi oldu...Aynı kumaştan bazı aksesuarlar hazırladım onları da yarın yayınlarım. Bu gün yine dişçiye gitmem lazım...

Yorumlar

  1. ablacım çok hoş olmuş

    ellerine sağlık ve kollarına :)

    YanıtlaSil
  2. Ne söyleyim ben sana Nefis şeyim??
    El atmadığın ne kaldı? Sana; kişiliğine, yaratıclık ve değerlendirmeci ruhuna hayranlığım katlanarak artmakta. Ellerini seveyim senin.
    Mutfağın da çok şık, lavabosu pencereye bakan mutfaklara bayılırım; Kuzey Kıbrıs'taki evim öyleydi benim.
    Güle güle kullan canım. Öpüyorum büyük!

    YanıtlaSil
  3. Elçin...teşekkürler canım..

    Gülen..sağol bebeğim..ben de bu evi bu yüzden çok sevdim zaten...

    YanıtlaSil
  4. harika olmuş.mutfak çiçek açmış.bayıldım
    ayrıca başın sağolsun canım.babacığın için çok üzüldüm.
    hayat böyle bişey işte.
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  5. Becerikli kadının elinden ne kurtulur ki.Yepyeni, nefis bir takım yapmışsınız.Ben de çok severim bu tür işleri.Annemin salondaki yemek masasının sandalyelerini aynen sizin yaptığınız gibi yenilemiştim.İnsan kendisiyle gurur duyuyor değil mi? Tebrik ederim.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Semra'cım...başsağlığı dileklerin için teşekkürler canım...çiçekleri seviyorum..renkleri..Koyu renkler içimi bayıyor..

    Nedret hanım...Valla ne yalan söyleyeyim hakkikatten mutlu oluyor insan...gurur duyuyor.

    YanıtlaSil
  7. abbboooovvvv
    vallahi korkulur senden.
    imalatçısına sıfır desen anlarsa ben de ne olayım !

    YanıtlaSil
  8. Nalan ...ha ha ha ..güldüm güldüm..güldüm..abooovvv demek..valla moral kazandım..acaba şimdi ne kaplasam modundayım..gözümü daha büyük şeylere diksem mi acep..

    YanıtlaSil
  9. eliden bir şey kurtulmaz senin ben sana diyeyim.
    hadi kaplama işini akıl ettin, o ayakları değiştirmek nerden çıktı, sadece parlatmamışsın demem o ki sıfırlamışsın.
    öbür postta kasnak içine kumaş koymuşsun da boyayla taşlarla süslemek, onu diyorum işte. sadece basit fikir ve beceri değil, yaratıcılık zaten farklı kılan.
    o yüzden abbbovvv :)

    YanıtlaSil
  10. ayy çok hoş olmuş bunlar.görünce bendede şimşek çaktı birden,şu kumaşları eminönünden hangi dükkandan aldın.ayrıntı lütfen,bu arada geçmiş olsun ama hişbirşey tutamıyor seni diymi bu işlere bulaşan böyle oluyor işte.benimde evde gözlerim sürekli aranır neleri yenilesem diye ,fenamı enerjisi değişiyor evin.... kendinize iyi bakın...

    YanıtlaSil
  11. Nalan ablacım...gerçekten teşekkür ederim övgülerin için ..yoruluyorum ama bir o kadar da rahat duramıyorum işte.. çok
    seviyorum bu işleri..

    Zeynep bir bakayım kartını bulursam yazarım..Nasıl tarif edeceğimi bilemedim canım yaaa... bir çaresine bakarım merak etme..

    YanıtlaSil
  12. Bunlarda süper olmuş canım elcağzına sağlık

    YanıtlaSil
  13. İşte ben buna şapka çıkartırım emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  14. 23.. teşekkürler canım gene beklerim

    YanıtlaSil
  15. harika olmuş yaa yepyeni ve çok güzel ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  16. ayy o sandalyeleri nasıl yapmışsın maaşallah maşallahhh ben hayatta yapamazmıydım bravoooooo sana canım
    güle güle oturun

    YanıtlaSil
  17. Bu yazını bulana kadar epey sayfa gezdim. Çok güzel şeyler gördüm. Zevkle gezdim ama daha bitmedi.
    Senin masan ve sandalyelerin de çok cici olmuşlar. Ben bayılıyorum zaten böyle yenilemelere, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar