BİRAZ ONDAN ..BİRAZ BUNDAN...LAYLA LAY...

Blog açmaya Elçin'in Yeri'ni takip ederken karar verdim.. Elçin de sağolsun aylar süren konuşmalardan sonra bir gün bana geldi Mayıs ayında ve açtık.. O günden bu güne köprülerin altından çok sular aktı gitti...Hepimizin hayatında bir sürü değişiklikler oldu.Blog sayesinde yeni insanlar tanıdım bazılarıyla telefonda konuştuk, bazılarıyla buluşup görüştük. Dün Elçin'e gittim.Harika bir gündü..deşarj olduk.. güldük..güldük...bol kahkaha...arasıra dertleşme..yeme -içme...sonra kahve ve tatlı...kutu kaplama dersi..bol manzara fotoğrafı...kısacası iyiydi yaa..Bu arada Ceyda'nın bahçesi bloğunun sahibi de ordaydı onunla yeni tanıştık.. ama cakkıdı cakkıdı kaynaştık .. ha ha ha .. Ceyda'cım dün için sana ayrıca teşekkür ederim,hızır gibi yetiştirdiğin silikonlar için...Silikon tapancalı resmimi bana da yolla , isterim bak.
Elçin'in şahane kurabiyeleri ve tuzlu kekleri .. ne diyeyim kardeşim olmaz böyle bir şey..Patlıcanlı börek, kısır...minik saksılarda sunulan tatlılar.. bak onu çekmemişim yeni farkettim..anlayacağınız midemiz bayram etti.
Ben bu kutunun kapağını evde gece üçe kadar falan boğuşarak yaptım Elçin'e hediye götürebilmek için.Anlatsam bayılırsınız gülmekten başıma gelen şeylere yok artık dersiniz..Kutuyu tamamlayamayınca yılmadım tabii.. yanıma gereken malzemeleri alıp sabah 9 gibi yollara attım kendimi.. Çünkü ben Sarıyer tepelerinde Elçin Pendik taraflarında..Oha dediğinizi duyar gibi oldum ama neyse..Ama beni hiç bir şey yıldıramazdı çok kararlıydım...varacaktım taaa ..oralara.Son anda depara kalktım ve aldığım yeni bir düzergah teklifi daha mantıklı geldi o şekilde gittim.Varınca Elçin bile inanamadı...Güzeldi...anılara eklendi.
Kutunun gerisi orada tamamlandı .. Ceyda'nın üç yerden birer birer topladığı silikonlarla.
Her güzel şey gibi buda bitti akşam oldu gitme vakti geldi... ama evin manzarasında gün batımını çekmeden olmazdı..eehhh.. çektim tabii..Ne güzel değil mi?
Bandı geri saralım gelelim Cumartesi - Pazar beni çıldırtacak noktaya getiren oğlumun projesine. Yardım edelim diyorum yok olmazmış o zaman o yapmamış olurmuş, hak etmemiş olurmuş,...muş..muş..muş. Allahım küçükken onlara verdiğim erdem derslerine...#?*)$#^+.. töbe töbe..Evin her alanında malzeme, boya ,tahta parçaları,yapıştırıcı,kesici delici aletler, minik testere.. benim zımpara makinesi.. mutfak,salon,balkon, arka balkon toz duman.. neyse benim sayısını unuttuğum krizlerden sonra bitti Pazar gecesi 1.5 gibi...O yattı ortalığı toplamak kime kaldı bilin bakalım...Aaaa nerden bildiniz..
Bir yandan Elçin'e taktım kafayı kutu yapacağım diye.. bunca hengamenin içinde...başıma gelmeyen kalmadı yazıp da bir daha kendime ne kızayım ne de güleyim.. boşverin.. 3 gibi yattım artık.. Oğlumu fizik sınavına 5.5 da kaldırmak üzere...
Sabah telefon 5.5 ta acı acı çaldı.. fırladım.. uykusuz yaa oda.. aman şimdi bu uyuya kalmasın diye. Yanında nöbet tutuldu mecburen...zaten ben de Elçin'e gidecektim erken çıkmam lazımdı.Uykusuzluktan bitap halde yollara düştüm..
Pazar günü artık çıldırdığım için çıkıp bir hava alalım kahve içelim dedik...arkadaşımı da aldık Kilyos'a gittik hava sertti biraz ama tertemizdi. Dalgalara bakarak kahveyi içelim dedik ama çok üşüdük içeri girdik..ve ben...köpekten o kadar korkan, yavru bile olsa kaçan ben bu şapşala vuruldum. İlk defa dokundum sevdim tırsa tırsada olsa...Bol bol resmini çektim.Sahipleri ile sohbet ettik meğer onlarda bizim siteden ev almak üzerelermiş, ona bakmaya gelmişler ama emlakçıyı bulamayınca onlarda bizim gibi bir kahve içelim demişler.Yolumuz kesişti orda..belli olmaz komşu olursak belki onu tekrar sevebilirim..
Manzara biraz daha seyredildi, temiz hava ciğerlere depolanıp yola çıkıldı..eve doğru.

Birkaç gün önce aynı yere balık yemeye gitmiştik ama hava nefisti o gün...felekten bir gündü işte..

Aç kurtlar gibi saldırılan sofranın hali... çiğnemeden yuttuk gibi bir şey...

Kızım..cadı kızım..muzur...komik...kızım..ciğerim..çok sevdim bunu o yüzden koydum..

Bunu da...

Bu da kim diyeceksiniz... valla ben de bilmiyorum dolaşıyordu ortalıkta ...ama kendi küçüklüğüme benzettiğim için çektim... (valla ya işte kendi resmimi de koydum) Birde çizmeleri için ... Ama ne yapayım bu çizmeler fotoğraf çekilmeyi hakediyorlardı.Ne kadar güzel keşke büyüğü olsa da alsam ...kızımın aannnnee dediğini duyar gibiyim... Oooofff ben içimdeki küçük kızı seviyorum yaaa..

İşte böyle bir haftanın özeti buydu..Dur havaya girmişken beylik laflar edeyim.. Ömrümüzden bir hafta daha geçti, acısı tatlısıyla,cepte kazanılan yeni dostlarla geleceğe yelken açmak için hadi kalın sağlıcakla.. Vay be oldu gibi hee..

Yorumlar

  1. ablacım asıl ben teşekkür ederim her şey için.çok eğlendim ilaç gibi geldi :)

    YanıtlaSil
  2. off şahane sofra ,ne güzel fotoğraflar hele miniğin uğur böcekli botlarına bittim acaba büyük numarasını bulabilirmiyim :)

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Nefise merhaba, iadeyi ziyarete geldim :) Teşekkürler..
    Sizin blogunuzda çok hoş ve çok becerikli..Ellerinize sağlık, görüşmek üzere..Sevgilerimle Zehr@

    YanıtlaSil
  4. Fotoğraf Penceresinden... bulursan
    bana da haber ver..ihi ihi..

    Hep süslüydüm.. hoşgeldin sefa geldin..ben sadece içimden geleni söyledim..Gene gel Zehra..

    YanıtlaSil
  5. küçük kız tıpatıp kopya :)

    YanıtlaSil
  6. Nalan... bende ona bakınca bir tuhaf oldum .. olmaz bu kadar dedim..kaçırmadım hemen fotoğrafladım..

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Nefise,
    İstanbul'da yaptığımız panonun hamurları mı kaydı? Tam konuyu anlayamadım...Bazen hafif gölgeli yapıştırıyorum acaba sana kaymış gibi mi gözüktü? Neyse, eğer öyle bir kazaya uğradısa da üzerinden bu kadar zaman geçince hiç bir şey yapılamaz. Hamurlar çıkmaz, kağıtlar tümden yırtılır...Hiç merak etme, daha güzellerini yaparız birlikte...
    Ece

    YanıtlaSil
  8. Nefise ablacım seni tanıdığım okadar mutlu oldum ki.iyiki Elçin bu buluştumayı yapmış.
    botları bende beğendim bulan birtanede bana alsın yaaa.
    bu arada en kısa zamanda eminönü turu yapıp bende tedarik edicem kumaştı,kutuydu.
    aşk geldi aşkk...

    YanıtlaSil
  9. Ece.. .. ben onu eve getirirken yassı tuttum ama evde dik koyup bırakmışım ..kurudu sanıp.. hafif hafif aşağı kaymış 1 cm den fazla ..yani o kadar kötü değil .. onun biz anlarız hata olduğunu da eğer bir şey yapabilirsem... yapayım dedim.. cevap verdiğin için teşekkürler.. biliyorum çok yoğunsunuz.. öptüm canım..

    YanıtlaSil
  10. Ceyda'cım...Kocasının Çinekopu..Lolipop..bende memnun oldum canım...En kısa sürede görüşmek üzere..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar