KOKİNALAR PASTADAN KAPIYA TRANSFER OLDU iHİ iHİ


Pazar günü akraba günümüz vardı.. geçenlerde yaptığım karanfilli saksı pastaların ..kokinalısını yaptım.Yılbaşı üstü hoşluk olsun dedim . Herkesin çok hoşuna gitti.Bu sefer saksılarımıda kurdele ve keçelerle süsledim. Minicik silikonlu bir dokunuşla süsleri yapıştırdım. Sonradan çok rahat çıkıyor silikon porselenden.
Günden sonra kokinalar atılmadı..kıyamadım valla... o kadar güzeller ki.. teyzemin kızına atma ben onları bir yerlere takarım evde dedim . Sağolsun o da onların uçlarını yıkayıp bir torbaya koydu.Eve geldim.. Cumartesi Cevahirde blog buluşmasından sonra ..( bir de o kalabalıkta Koçtaşa girdim iyi mi?) hazır bir kapı çelengi almıştım.Eminönün'den aldığım bir çekişte fiyonk olan kurdelelerden en büyüğünü alt kısma bağladım.
Kokinaları çıkarıp bir daha zedelemeden temizledim..hazırladım.
Hemen silikon tapancamı fişe taktım kokinaları belirli bir düzende yapıştırdım .Üzerine beyaz kar tanesi motifli sarmaşığı doladım...Biraz da ince ince kesilmiş kırmızı şeritler attım.Ekoseli kurdele ile kapıya bağladım...mis gibi kapı süsüm oldu. Daha önce ki seneler çam ya da sarmaşıklardan yapıyordum, bu daha kalıcı bir şey oldu.



Hala yayınlayamadığım süsler var.. İncilerden birkaç şey yaptım.. biri de bu...beğendiniz mi?Yabancı bir sitede benzerini görmüştüm..Elimde taş inci vardı . Bu şekilde ağır oluyor.. basit plastik incilerle çalışmak gerektiğini anladım yaparken.30 luk misinayla elimde kalan küçük kurdele parçalarını değerlendirdim. Takıda bu yöntemle kolyeler falan yapmıştık önceleri. Ben de bu sistemle bunları yaptım..Üstüne misinadan asma yeri de yaptım..


Şimdi işlerim var ben kaçtım ..sonra görüşürüz...

Yorumlar

  1. çok hoş hepsi ablamm...

    ben o tek çekişte fiyonku biliyorum:)

    YanıtlaSil
  2. Aaaaa.. acaba nereden biliyorsunuz Elçin Hanımcım...:)Teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  3. o kokikanlı pastalara bittim ben :)
    kapı süs şahane olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Kokikan deyişine bittim şeker şey...Kokinalı pastanın yapılışı ''saksıda karanfilli pasta'' yazımda var ..istersen ordan bak e mi?...

    YanıtlaSil
  5. nice nice yıllarda buluşmak dileğimle..
    sevgiler nefiseciğim.

    YanıtlaSil
  6. Sen bana böyle uğradıkça öyle mutlu oluyorum ki bilemezsin.. teşekkür ederim Nunu'cum.. Hepimize hayırlı olur inşallah..

    YanıtlaSil
  7. Tatlı hem datlu hemde çok şirin olmuş.Çelenke söyleyecek kelime bulamıyorum.Ellerine sağlık.
    Yeni yıl ailenle ve sevdiklerinle sağlıkla,mutlulukla,hayırlı günlerle,eğlenceli aktivitelerle geçsin Nefise Ablacım.
    Mutlu Seneler

    YanıtlaSil
  8. blog şablonun güzel olmuş.bende yapım aşamasındayım,çok karmaşık.mutlu sağlıklı seneler diliyorum.

    YanıtlaSil
  9. Ceydoş.. sayfanda daha çok yaz seni okurken gülmekten dura dura okuyorum... sana da hayırlı seneler canım..

    Zeyno.. ben bu işlerden az anlıyorum.. 14 yaşında bir oğlum var sağ olsun o yapıyor ...ben de öğreniyorum...

    YanıtlaSil
  10. Bir gün akraba gününüze arkadaş kontenjanından dalmayı düşünüyorum. Çok hareketli geçtiği belli :)Her şey kusursuz görüüyor. Eller dert görmesin. Kokinalar yıllarca kullanılacak anlaşıldı :)
    Öpüyorum Nefise'm..

    YanıtlaSil
  11. Gülen...Aahhh..keşke..bizimkler hep neşelidir..Acılarımız da var ama aksatmadan toplanmaya çalışıyoruz.. sıkıntılar biraz hafifler gibi oluyor Gülen'cim..beklerim.

    YanıtlaSil
  12. Çok şık bir çelenk olmuş. Mutlulukla kullanın. İyi yıllar..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar