SAKSIDA KARANFİLLİ PASTA....

Cuma günü arkadaşımın kızının doğum günüydü.. ama dün akşam kutladık aile içinde..Gerçi biz hemen her akşam birşeyler kutlar olduk..Hopaaa..onun doğum günü...Hopaa..çocuk iyi not almış.. Hopaaa...bilmem neyin bilmem kaçıncı yıldönümü...Hopaa...Allahımıza şükürler olsun hep birlikteyiz.Al pastayı , yak mumları alkış kıyamet..disko disko partizani..cıs tak cıs tak..Arkadaşlar bir de lamba alıp taktılar sanırsın diskodayız.Diğer kızı 4 yaşında sürekli hareket istiyor doğal olarak ..pili biten oturuyo.. diğerleri Cansu'yu oyalıyor... ama onun pili Durasel...Biz yerlerde.. valla kız atom karınca..Neyse ben de birşeyler yapayım dedim.. Peynirli börek ve Elçin'den tarifini aldığım saksıda çiçekli tatlı...
Kekinizi kendiniz de yapabilirsiniz...Ama ben kısıtlı zamanda yaptığım için hazır pasta tabanını kullandım..Elçin'in bize sunduğu saksılar çok hoştu. Ben evde neye koyabilirim diye düşündüm.. Kardeşimin bana kaktüs ekmek için verdiği minik saksılar aklıma geldi. Şimdi yazıyı okuyunca gözleri yuvalarından fırlayacak bu çılgın ne yapmış gene diye.Bir ara boyuyacaktım onları güya, kalmışlardı kenarda. Arandı bulundu ve içinin ölçüsünde minik kekler kesildi...Her biri için kesilip tabanlar hazırlandı..Şekerli neskafeli suyla bir iki kaşık ıslatıldı..
3 dakikada çırpılan hazır pudingler varya hemen ondan çırpıldı.(Tencerede klasik usulle puding yapabilirsiniz...ancak sütünü azaltıp yoğun bir kıvam yakalamalısınız ve soğutup öyle kullanmalısınız.)
Kaşıkla keklerin üzerine krema doldurulmalı biraz..Ben vanilyalı yaptım tarife göre... İsterseniz ayrıca vanilya da katabilirsiniz..Ben koymadım.
Hepsi doldurulduktan sonra sıra geldi ..saksıda toprak görünümü veren bisküvilerin rondodan geçirilmesine.
Negro kakaolu bisküvileri olduğu gibi atın,parçalayın...kaymağı falan ayırmayın...
Bastırıp yassılaştırmadan, saksılarımıza yavaşça bisküvi tozunu koyuyoruz.Hepsini ayni intizamla dolduruyoruz.Gelelim lambanın püf dediği yere .. en güzel kısım..süslemeye..

İstediğiniz çiçeği koyabilirsiniz.. Elçin gül kullanmıştı.. ben karanfil buldum ... bir sudan geçirdim genede ...Saplarını kırım tam ortasına yavaşça batırıp diktim..Yapraklarından da koydum...
Böylece çiçeklerimizin ekme işlemi de bitmiş oldu..Çok zevkli, pratik bir tatlı . Canım.. Elçin ...
Teşekkürler..Sayende yeni bir şey öğrenmiş oldum..
Kalan çiçekler vazoya tabii..Mis gibi koksunlar diye..
Çiçeklerime biraz ışıltı verdim....Sizlere gönderiyorum....Kucak dolusu sevgiler...

Akşam doğum gününü kutladık..Resim çekerken arkadaşlarım değişik bir duruş sergilerken birden yere yıkıldılar gayri ihtiyarı. Aaaaa... derken çekmişim ..halleri çok komikti..

Burası da arkadaşımın mutfağı.. Benim mutfağı elden geçirince onunkine de birşeyler yapalım dedik. O bu kumaşı beğendi . Alttaki tülü vardı ,ona uygun bu kumaşı seçtik. Bu kumaştan masa örtüsü, üzerine pembe ranır dikildi.Çok şık oldu..Bu arada dolabının camı kırılmıştı .Camı iyice bantlayıp üzerini aynı kumaşla kapladım .Hem kırık cam gözükmez oldu, hem de uyum sağladı. Her ikimize de kendi kumaşlarımızdan panolar yapıyorum .. bitince onları da yayınlarım.
Bu da benim akıllı arkadaşımın icadı. Aslında cam kap lamba kapsülüydü. Alt kısmıda lambanın tavana takıldığı yer olduğu için açık. Dibine naylon koyup bir iki delmiş suyunun akması için toprak doldurup menekşe ekmiş...Aklını seveyim..

İyi pazarlar...

Yorumlar

  1. rica ederim ablacım ne demek. benimkinden güzel olmuş

    inanmıyorsan bak gene linke :)

    http://elcininyeri.blogspot.com/2009/11/cicekli-saksi-pasta.html

    ellerine sağlık.ayrıca mutfak çok şirin olmuş

    YanıtlaSil
  2. Ne akıllı hanımlarsınız ayol.Pastalar ayrı güzel, mutfak ayrı.Hepsi için ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Sağol Elçin... sayende...,

    Neduk...sağolun ..böyle destek görünce insan güven kazanıyor....

    YanıtlaSil
  4. ellerie sağlık Nefise ablacım.ne güzel olmuş gerçekten.ya benimde almam lazım şu saksılardan çok güzelmiş seninki.
    mutfak şahane olkuş.ne hamarat şeysin sen yaaa.maşallah sana

    YanıtlaSil
  5. Şıkella..hoşgeldin safa geldin...

    Ceyda..Dediğim gibi kardeşim kaktüs ekmek için almıştı bana verdi al boya diye .. gün bu günmüş...kısmet bu şekilde kullanmakmış.. hazır bulmuş gibi oldum..Teşekkür ederim ..

    YanıtlaSil
  6. çok şirin saksıda pasta çok yaratıcı gerçek toprak gibi:)

    YanıtlaSil
  7. SerpiL...bunu ben yaratmadım tabii..varolan bir şeyi farklı bir çiçekle yaptım.. Diğer şeklini görmek istersen http://elcininyeri.blogspot.com/2009/11/cicekli-saksi-pasta.html
    adresinden bakabilirsin...sevgiler

    YanıtlaSil
  8. harikaaaalar..
    ne çok oldu bu pastadan yapmayalı.. bende şeker hamurlarıyla hazırlıyordum geçmişte .
    onuda çok oldu yapmayalı :)))))
    ama sizin gününüze bayıldım.herşeyiniz nefis.
    Kutluyorum.. sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Nunu'cum benim için yorumların çok değerli...yemek ve sofradüzeni deyince aklıma önce sen geliyorsun..teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  10. NE DEĞİŞİK BİR FİKİR ,SAKSIDA KARANFİLLİ PASTA BRAVO VALLAHİ.ÇOK BEĞENDİM.SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  11. Sibel..Fikir benim değil var olan bir şeyi uyguladım sunum değişikti sadece.. teşekkür ederim genede..

    YanıtlaSil
  12. Saksıdaki pastalar süper fikir, çok beğendim. Ben de denemek isterim.

    YanıtlaSil
  13. lolipu'cum .. teşekkür ederim..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar