KARLAR KRALİÇESİ PAMUK ŞEKER...



Merhaba... Ben Karlar Kraliçesi ,Moda tasarımcısı Pamuk Şeker...Nasılsınız?Beni sorarsanız.. son günlerde büyük hareketlilik içindeydim...Sanırım baştan anlatsam daha iyi olacak.
Geçenlerde bir grup kurabiye kardan kadın toplanmışlar...bana geldiler. Sayın Pamuk Şeker... Biz beyaz giymekten bıktık. Sadece atkı ve şapkalarımızda değişiklik yapabiliyoruz. Biz renkli kıyafetler giymek istiyoruz dediler...Aralarından iki temsilci yaklaştı ''Beyaza Hayır'' kampanyası başlattık....Lütfen bizi bu tek düzelikten kurtarın dediler. Onlarla biraz daha sohbet ettik...Ne istediklerini tam olarak anlamaya çalıştım.Onlar gittikten sonra kafamda bazı projeler belirledim..çalışmaya başladım...Kısa sürede yeni desenler tasarladım ve giyebilecekleri yeni şeker hamuru giyseler yarattım... Büyük bir defile ile hepsini sergiledik... Bu arada açılışa çelenk gönderen herkese bu vesile ile teşekkürlerimi sunuyorum..
Evet.. Gelelim yeni desenlerimin nasıl oluştuğuna....
Görüldüğü üzere beyaz hamura, az kırmızı katarak pembe, az mavi katarak açık bir ton mavi ve yeşil şeker hamurları elde ettim. Pembe hamurdan elime bir parça alıp hortum gibi bir şekil yaptım.Maviden bir parça alıp merdane ile açtım pembenin üzerine sardım. Aynı şekilde yeşilden de bir parça alıp onuda açtım ve mavinin üzerine sardım. Bir rulo oluşturmuş oldum.

Evet..evet.. sesinizi duyar gibiyim ..Aaaaa.. aynı fimo hamurundan desen yapar gibi.Evet aynı teknikle, acaba şeker hamurlarına şekil verebilir miyim ? ...sorusuna cevap aradım.Oldu mu?Oldu... Elde ettiğim rulodan 3-4 mm kalınlığında parçalar kesip yanyana sıkı sıkı dizdim. Elde ettiğim desene''Halka'' modeli adını verdim.
Elde ettiğim parçanın üzerinden merdane ile geçerek şeker hamurunu incelttim.
Ve... bu desenden çaydanlıkları kapladım. Çaydanlık kurabiyeler bu değişiklikten çok hoşlandılar.
Kalpleri kapladım.. Kalpler de kırmızı ve pembenin tek düzeliğinden sıkılmıştık..yeni yıla canlı renk ve desenlerle girmek çok hoşumuza gitti dediler...Demek ki doğru yoldayım deyip işime devam ettim.
Bu sefer çiçek desenli bir şeker hamuru tasarladım.. Bunun aşamalarını da anlatayım isterseniz..
Pembe şeker hamurundan 5-6 cm uzunluğunda 5 rulo yaptım...Bir tane de mavisini hazırladım.
Mavi hamurdan küçük bir parçayı merdane ile açıp ince parçalar elde ettim...
Bu mavi parçaları, pembeleri kesip arasına yerleştirdim.
Pembe rulolarımı beyaz şeker hamuru ile mavi rulomu da kırmızı ile kapladım.
Mavili ruloyu ortaya diğer beyaz kaplı pembe rulolarımıda etrafına dizdim. Aralarında kalan yerlere de yeşil rulolar yerleştirdim.
Tekrar yeşil hamur açıp, çiçek deseni oluşturmuş büyük rulonun etrafına sardım.
Bunu da diğeri gibi ince ince kesip yanyana dizdim ve merdane ile açtım..Böylece ''Çiçekler''adlı kolleksiyon ortaya çıktı. Çok mutluydum...
Çiçek deseni ile kaplanmaktan heralde en çok çiçek kurabiyeler hoşlanır dedim ve teklifi onlara sundum. Onlarda bunları giymekten son derece memnuniyet duyarız dediler....ve defilede bu deseni tanıttılar.

Çam ağacı kurabiyeler arada kaldılar.. Modern çizgileri beğendiler ama klasikten de vazgeçmek istemediler.. Bende onlara tamamen değilde bazı yerlerde bu deseni kullanın isterseniz deyince razı oldular....Ortaya bunlar çıktı..

Ben de geceye çiçekler modeli ile katıldım.Pembe inci kolyem ve beyaz püsküllü tek omuzdan sarkan şalımla, aynı desenden güllü şapkamla büyük alkış aldım...
Yalnız bir konuya kafam takılmıştı.. her iki desendende bir sürü hamur artmıştı.Ne yapabilirim diye düşündüm. İsrafı hiç sevmem. Bütün deseni hafifçe karıştırıp merdane ile açtım... işte 3. desenimde çıkmıştı.''Ebruli' adını verdiğim bu deseni giymek için kar taneleri birbirini parçalayacaklardı neredeyse...Çok beğenmişlerde.Yeniliğe en açık olanlar onlardı doğrusu...Belkide kardan kadınlar gibi beyazdan gerçekten bıkmışlardı.

Bazı kurabiyeler bu duruma karşı çıktılar. Biz klasik çizgimizden ödün vermeyiz dediler. Onlara da bir şey diyemezdik tabii ki.. Herkes özgürdü.. Onlarda klasik çizginin temsilcileri olarak sahneye geldiler...Yıldızlar mavi..Ve kalplerin bir kısmı pembe kıyafetle podyumda yerlerini aldılar...Herşey çok güzeldi..

Tıpkı bu pembe kalpler gibi toz pembe günler dilerim...Karlar Kraliçesinden sevgilerle...

Yorumlar

  1. HARİKA GÖRÜNÜYORLAR..........

    YanıtlaSil
  2. Alem kadınsın valla. Yaratıcılıkta sınır tanımayanlar grubunu kurabilirsin. Hepsi çok güzel olmuşlar. Ellerine sağlık, umarım bir gün yemek te kısmet olur:)
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  3. ayyy bayılıyorum sana yaaw..
    harika bir hayal gücün var :)

    YanıtlaSil
  4. bir kez daha diyorum..delisin :)

    YanıtlaSil
  5. sen bütün gün bu hamurları mıncıklıyon strestende eser kalmıyor dimi?

    YanıtlaSil
  6. Gülsüm.. teşekkür ederim ...

    Nurşen...sen gelmeden haberim olursa hazırlamak için vaktim olur...

    F.P. ...ben de yaaaww demene bayılıyorum..ha ha ha ...

    Elçin'im... deliyim...itiraz etmiyorum..

    Zeyno.. evet stres atıyosun ama adamın da belini büküyor doğrusu..

    YanıtlaSil
  7. Canım hangisi daha güzel diye sorarsam haksızlık etmiş olurum.
    Hepsi birbirinden harika.
    Emeğe saygı...
    Ellerine sağlık canım
    İyi pazarlar
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  8. Tijen'cim...senden bunları duymak casaret verici doğrusu sağol...

    YanıtlaSil
  9. Başlayınca duramamışsınız anlaşılan:))İyi ki öyle olmuş nefis şeyler çıkmış ortaya.Muhteşem.Tebrikler.

    YanıtlaSil
  10. Nedret ablacım... doğru söylüyorsun duramadım.. yeni kalıplar buldum. Onlardan da yapınca yayınlarım...

    YanıtlaSil
  11. ah canımmm sanat eseri bunlar insan yemeye kıyamaz emeğine sağlık.sevgiler

    YanıtlaSil
  12. nefisecim izleyicilerime katılmışsın teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  13. Zeyno ni dimek... tabii ki izlicez.. görcez ,öğrencez..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar