KURABİYE GÜZELİ...

Merhaba... Benim adım Kurabiye Güzeli...Yeni Yılınızı kutlarım....Sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.Size başımdan geçen küçük bir anıyı anlatmak için burdayım...Yeni yıldan bir gün evvel yeni arabamla biraz gezmek için dışarı çıkmıştım.
Biraz şehir dışına çıkmışım gezip dolaşırken..hiç anlamadım,doğa o kadar güzeldi ki...

Arabamdan inip yürüyüş yaptım...hava gittikçe serinlemeye başlamıştı...Havanın güzelliğine aldanıp ince giyinmiştim...Geri dönüp arabama doğru ilerlerken....akşam arkadaşlarımla geçireceğim yeni yılı düşünüyordum..Heyecan içindeydim.
Bir an şaşkın kalakaldım.. Kafamı kaldırıp gökyüzüne bakınca tane tane düşen kar tanelerini gördüm...Hava daha da soğumuştu...
Hızla arabama doğru koştum..bindim .. çalıştırmak istedim ama araba çalışmadı ..Uğraştım durdum epey zaman ama olmadı...
Arabam gürültüler çıkararak homurdanıyor ama çalışmıyordu...Dışarıya baktım ağaçlar kar tutmaya başlamıştı bile.. Panikledim bir an hava kararmak üzereydi..
Kalbimin korkudan gümbür gümbür attığı duydum..
Tekrar dışarı çıktım, yola yakın bir yerde olduğumu farkettim..Kar her tarafı kaplamıştı... ''İmdaaattt'' diye bağırmaya başladım...ama nafile sesimi duyan yoktu..Sonra kendi kendime gülmeye başladım..
Korkudan cep telefonunu unutmuştum...İnşallah bu hava da çeker deyip can havli ile telefona sarıldım..
Çok şükür telefonla acil yardım çağırdım...tabii gelmeleri, arabayı çekip eve dönmem gece yarısını buldu...Neredeyse donmak üzereydim..Eve varınca güzel bir bitki çayı demledim.. dumanı tüten çayımı içtim biraz kendime geldim..
Çay içerken, gözüm pencereye takıldı.. Dışarda mahalle çocuklarının yaptığı kardan adamı gördüm...Çok güzeldi..
Yerimden doğruldum.. kar durmuştu. Pencereyi açtım dışarıya baktım... Kardan adam bana ''Mutlu Yıllaaarr'' diye seslendi gibi geldi....
Hayalimde bir sürü kardan adamın yeni yıl şarkısını hep bir ağızdan söylediğini düşündüm... Kendi kendime gülümsedim.. Pencereyi kapadım ...bir çay daha içtim.. Ne arkadaşlarımla bereber olabilmiş, ne de yeni yılı kutlayabilmiştim ... ama mutluydum.
Gözüm süslediğim ağaca takıldı.. yanına gittim...ve yeni yıldan sağlık ve mutluluk diledim...herkes için....Yaşadıklarım beni çok yormuştu...Yeni yıla girer girmez doğru yatağıma gidip gözlerimi kapadım.
Allaha şükredip...hepimiz için bir kez daha dua ettim..Umarım dualarım kabul olur.Hoşçakalın...

Yorumlar

  1. Elçin.. ordan öyle mi gözüküyor...Gerçi nereden bakarsan bak ..deliyim ..ha ha ha ha ..

    YanıtlaSil
  2. Çılgın kadın, şeker kadın... Az evvel elime ulaştı o güzel şeyler. Telefonla aradım ama duymadım. Bana bir mail adresi yolla da duygularımı tam olarak dile getireyim. Sağol canım benim, günümü aydınlattın...

    YanıtlaSil
  3. ayrıca kurabiyeler de, öykü de süperdi, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Nurşen'cim sen de beni işte böyle mutlu etmiştin..aşıkları gönderdiğinde...Mutlu olmana ben ayrıca mutlu oldum.. Bak hep birlikte sevindirik olduk..he he he ..

    YanıtlaSil
  5. Nefise abla bayıldım bu nasıl güzel bir fikir.çizgifilim izler gibi oldum.hikaye kahraman,yazar süper
    ellerine fikrine sağlık.
    çok güldüm ben baştan birhaha okumaya gidiyorum

    YanıtlaSil
  6. çok hoş olmuş harikasın.bloğun şablonunuda değiştirmişsin güzel.

    YanıtlaSil
  7. nasıl bir çılgın düşüncedir bu bayılıyorum sana :)

    YanıtlaSil
  8. Blog adın uzun yaa.. sana kısaca f.p. diyebilirmiyim bundan sonra.. dedim gitti..he he.. güzel kardeşim teşekkür ederim ...bunları duymak tüm yorgunluğumu aldı gitti sağolasın.

    YanıtlaSil
  9. Bu çok tatlı hikayeye bayağı dalmışım :))) Hepsi hârika görünüyor.Tebrikler.

    YanıtlaSil
  10. Zeyno.. o yeni yıl içindi.. şimdi değişiklik olsun dedim.. oğlum değiştirip duruyor..ben seçiyorum odüzenliyor..

    Nedret ablacım... dalacak kadarsa hikayeme kapılmanız hoşuma gitti...Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  11. Özge'cim .. bence de amiiinn...

    YanıtlaSil
  12. Kurabiye Güzelinin başka maceralarıda olacakmı? Ben kendilerini çok sevdim çünkü :)

    Okurken çok güldüm Ablacım ellerine, yüreğine sağlık...

    YanıtlaSil
  13. Neşeli, çocuk ruhlu canım ablam:)) çok güzel olmuş:)) sen TRT de kalmalı ve çocukları mutlu edecek programlar yapmaya devam etmeliydin de kader:)) çok çok güzel bir hikaye olmuş:)) bu arada ahu bu kurabiyeyi yiyebildi mi acaba?

    YanıtlaSil
  14. Sibel'cim .. Kurabiye Güzeli gitti.Belki başka kahramanlarla başka hikayeler gelir.. belli olmaz ..ya da yeni sürprizler...

    Havuç..Sen öbürlerini mideye indirdiğine göre.. o da yemiştir herhalde..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar