16 Nisan 2010 Cuma

TATLI YİYELİM TATLI KONUŞALIM ...















Ruşen söz verdiğim gibi yaptım ve yayınlıyorum
canım.. tamam mı? Yalnız bu sefer muzlu yerine
çilekli denedim . Ben de yeni bir şey denemiş oldum ..
Yapım aşamaları aynı, sen çilek yerine muz
dilimleyip koyarsın.Çilekli de güzel oldu ama muz
daha çok yakışıyor bence..
















Pandispanya hamurunu kendin yapabilirsin istersen.
Ben hazır pasta hamuru ile yapıyorum . Pratik oluyor.
Kek hamurumu borcamın zeminine keserek uygun
şekilde yerleştiriyorum.














Sütle güzelce ıslatıyorum...kararında yapmak
lazım. Kek lapalaşmasın çok ıslatıpda...














Bu arada bir tencerede, 4 yemek kaşığı un, 8 yemek
kaşığı şeker 3 su bardağı süt ile karıştırılarak katı
kıvama gelene kadar pişirilir.
















Hazırladığınız muhallebinin içine küçük bir paket
hazır krema katarak çırpın.














Islattığımız kek hamurunun üzerine dökün ve
düzgünce yayın.














Daha önceden temizleyip dilimlediğiniz muz ya da
çilekleri hafifçe bastırarak üzerine dizin.














Tamamını muz ya da çilekle kapladıktan sonra
buzdolabının derin dondurucusuna 20 dakika
koyarak bekletiyoruz.
















Muz dilimlerini tatlıyı derindondurucudan çıkardıktan
sonra dizerseniz daha iyi olur aslında . Kararıyor
hemen. Tatlımız derin dondurucudayken bizde
jölemizi hazırlıyoruz.















Paketin üzerinde yapılışı yazar zaten . 2,5 çay
bardağı sıcak suyla bir paket jöleyi eritiyoruz
karıştırarak. Sonra 2,5 çay bardağı soğuk su
katıyoruz. Jölemiz hazır....














Derin dondurucudan çıkardığımız tatlımızın üzerine
jöleyi döküyoruz ve buz dolabımızın normal rafına
koyuyoruz. İyice donduktan sonra kare dilimler
şeklinde kesip servis yapıyoruz. Yalnız özellikle
muzlusu tatlı servisten sonrada masada bırakılırsa
jöle çözülüp muzlar kararabiliyor.. Hemen servisinizi
yapıp kalanını dolaba kaldırın..Afiyet olsun...

5 yorum:

  1. bu hafta ben sana gene geliyorum ablam :)

    ve assslaaa bu tatlıyla ilgisi yok gelmemin :)

    YanıtlaSil
  2. Tatlı benim için yapılmış gibi oldu... Öncelikle çok teşekkür ederim... Muzlu kadar enfes görünüyor... kabın dikdörtgen oluşu ile bir yanılsama yaşamış bulundum, altında hazır pandispanya olabileceği hiç aklıma gelmemişti... (malum; şekli yuvarlak ama kabımız dikdörtgen... :) Ama olabiliyormuş.) Bu nedenle de, özellikle muzların altındaki katmanın içeriğini merak etmiştim çok... İrmik ya da nişasta vb. ile bir alt dolgu oluşturulduğunu sanmıştım... Şimdi tamamen anladım... Tarif için bir kez daha teşekkürler... Muzlusunu ilk fırsatta deneyeceğim... Ellerine ve gönlüne sağlık sevgili arkadaşım... Nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  3. Elçin'cim.. henüz kargalar bile kalkmadan bana yorum bırakmışsın şekerim.Tatlıyı görünce dayanamadın galiba...

    Ruşen... ne demek sözüm söz demiştim. İnşallah bir gün sana gerçekten yapar ikram ederim.

    YanıtlaSil
  4. OMG...this looks so yummy!

    Thanks so much for your visit, and sweet comment!

    ;) Paulette

    YanıtlaSil
  5. nefisecim, sen harikasın :) off nasılda hafif ve güzeldir hamde çilekli muzda yemem ben :) şansa bak :)

    YanıtlaSil

LinkWithinn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...